< Tillbaka till renoveringen del 1

Nya projekt

Till renoveringen av '68:an del 3 >


Här kan du läsa om renoveringen/se bilder av vår gröna R10, från 1968. Bilen ska inte helrenoveras utan renoveras till ett bra bruksskick, då den eventuellt även kommer att användas på vintern ibland.


 

1) Klicka på bilderna för full storlek - ett nytt fönster öppnas

2) Använd << & >> för att bläddra/välja mellan bilderna 

 

Datum

Beskrivning - renoveringen av '68:an del 2 

- Motorrum och kopplingsbyte -

Bild

 

December 2002

 

Ventilkåpan har demonterats för separat lackering. Motorn och "vågen" som håller motorn i bakre gummiupphängningarna har nu penselmålats med blanksvart och värmetålig motorfärg. Anledningen till att jag valde att penselmåla just motorblocket medan jag lackerade övriga detaljer, är helt enkelt att jag tror det kommer vara längre och bättre istället för att spraylackera, då motorblocket är speciellt utsatt för damm och smuts i kombination med värme och eventuell motorolja. 

Grenröret har rengjorts med roterande stålborsttrissa och har därefter polerats upp med ugnssvärta av den typen som är avsedd för de gamla, svarta järnspisarna! Detta är ett bra tips om man vill snygga till ett fult grenrör för en billig penning. Ugnssvärtan är ju avsedd för höga temperaturer, och om/när den försvinner efter en del körning är det lätt att bara polera igen med lite ny ugnssvärta!

Fästet för fläktvingen har också fått lite ny färg (till höger bilden längst ner).

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

Dec/januari

2002/2003

Här har flertalet detaljer lackerats, bl.a. ventilkåpa, tändspole, fläktvinge, luftfilterburk och startmotor. Först har de detaljer som inte är utsatta för värme grundats med primer för att därefter lackeras i blanksvart. Detaljer som riskerar att bli varma, så som t.ex. ventilkåpan och startmotorn har enbart lackats med motorfärg. 

 

På den nedre bilden syns den färdiglackade skyddsplåten som sitter mellan tanken och motorutrymmet. Allt lackarbete har utförts på egen hand...

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

Januari 2003 På den översta bilden har motorskyddsplåtarna grundats med primer.

 

Mittenbilden: 

Skyddsplåtarna och motorfästena har lackerats svarta. På kylaren som syns till höger i bild återstår att slipa kylarsargen, rengöra och lackera. Generatorn till vänster i bild har också fått en välbehövlig rengöring.

 

Nedre bilden:

Skyddsplåtarna har monterats samman, kylaren har lackerats med svart motorlack. Fästplåten för kylaren till vänster var så pass fin att den efter en ordentlig tvätt och polering inte behövde lackeras om!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

Februari 2003 Underarbete pågår i motorrummet:

Det visade sig att det fanns lite grann ytrost i motorrummet efter att det hade tvättats. Dock har det hjulhusen ändå klarat sig förvånansvärt bra från rost. Det fanns lite ytrost i underkanten av balkarna där skyddsplåtarna suttit fastskruvade, samt lite ytrost på plåten mot hatthyllan inne i bilen. Här har nederdelen av balkarna slipats plåtrena och därefter grundats, lite spackling har också gjorts i den övre delen av hjulhuset till vänster i bild.

Tanken och bakaxelbalken var lite ytrostiga så dessa har också slipats och grundats, samt rostskyddats med Dinitrol. Tanken innehöll dessutom cirka tio år gammal bensin som därför tappades ur och jag passade även på att skölja igenom tanken samtidigt. Blåste även rent i det tunna tankröret som bränslet sugs upp igenom för att säkerställa att ingenting var tilltäppt. 

För att skicket på själva motorrummet skulle matcha utseendet på övriga lackerade detaljer så lackerade jag även lite i motorrummet (undre bilden).

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

Feb/mars 2003 Äntligen dax att montera tillbaks motorn igen! Ny koppling har monterats (bortsett från tryckplattan som kunde återanvändas). Det förekom en del "trixande" innan motorn kom precis exakt centrerat och på plats, men när väl allt hamnade "rätt" gick det fortsatta jobbet riktigt smidigt...

Mittenbilden:

Monteringen är nu i full gång! Skyddsplåten mot tanken har monterats tillbaka, ny påfyllningslang mellan tank och påfyllningsrör har monterats, nya kylslangar har dragits. Vidare har startmotor, generator, tändspole. fördelare, relä, motorvärmaraggregat mm monterats tillbaka. Fläktvingen, ventilkåpan, luftfilterburken och nytt luftfilter har också kommit på plats.

Nedre bilderna:

Resterande monteringsarbete är utfört. Kylaren har monterats, inklusive slangarna från kylare och motorvärmaraggregatet, motorskyddsplåtar och ljuddämpare monterats. 

Därefter har kylarvätska fyllts på, systemet luftats och motorn, samt kopplingen har provkörts. Kopplingen fungerar kanon nu :) Första etappen i renoveringen av den gröna R10:an är därmed klar. Visst syns det skillnad om man jämför med de första bilderna!? Tilläggas bör att de svarta detaljerna är lite dammiga, som syns på bilden från monteringen. Så efter att allt monteringsarbete var klart gjordes en motortvätt.

Nu kommer renoveringen att vara vilande ett tag framöver då den blå R10:an ska få ny koppling och ny lack i motorrummet (även den) och ses över lite inför den stundande sommarsäsongen...

LÄS OM FORTSÄTTNINGEN (DEL 3) AV RENOVERINGEN PÅ NÄSTA SIDA >>

 

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Till sidans topp