< Tillbaka till Nya projekt

Till renoveringen av '68:an del 2 >


Här kan du läsa om renoveringen/se bilder av vår gröna R10, från 1968. Bilen ska inte helrenoveras utan renoveras till ett bra bruksskick, då den eventuellt även kommer att användas på vintern ibland.


 

1) Klicka på bilderna för full storlek - ett nytt fönster öppnas

2) Använd << & >> för att bläddra/välja mellan bilderna 

 

Datum

Beskrivning - renoveringen av '68:an del 1

- Motorrum och kopplingsbyte -

Bild

 

November 2002

 

November 2002. Den gröna R10:an har tvättats och rullats in i garaget. Karossens skick är ganska bra. Det finns en del stenskott här och där, men inget farligt faktiskt. Däremot är lacken ganska matt och oxiderad på vissa ställen, vilket ganska vanligt med så här pass mörka lacker (den är ju nästintill svart). Har faktiskt testat att polera lite med Autosmart och polermaskin på framhuven, vilket man kanske kan se om man tittar noga. Resultatet blev ganska bra så om man sedan lackförseglar med enbart hårdvax kan man nog få en hyffsat blank och varaktig lack...

Främre stötfångaren är lite rostig på kromet, men det kan man nästan leva med när man ska renovera till bruksskick och inte utställningsskick. Den bakre stötfångaren är faktiskt i nyskick då den bytts ut en gång. Fälgarna behöver också ny lack, men även detta är lätt att göra iordning på egen hand. 

Höger bakskärm saknar dekorlist och det är en plåtskärm som har bytts senare. De övriga skärmarna är glasfiber, eller plastskärmar som man brukar säga i dagligt tal. Bakre emblemet är från en R10 1300, så det ska bytas till rätt emblem, med texten "Renault" till höger...

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

November 2002 Ingen vidare syn! Så här såg motorutrymmet ut när vi fick hem bilen. Man undrar ju om det verkligen går att få någon ordning på detta?

Otroligt nog har motorn startat och går bra efter visst trixande. Detta trots all ytrost och oxid som syns på bilderna! Måste väl bero på att det är en Renault (att den startat alltså :) ? Den hade inte varit startad på ungefär 10 år när vi gjorde första startförsöket, kan tilläggas. Bränslepumpen upptäckte vi var kass, så jag provade med en annan vi hade men det hjälpte inte, då det heller inte fanns någon gnista, visade det sig. Jag började att felsöka tändsystemet m.h.a. Chiltons verkstadshandbok, och felet lokaliserades till kondensatorn. När den var utbytt tände motorn och efter en 5-6 försök startade den och gick "hur bra som helst" :)

Tyvärr visade det sig att kopplingen tagit fast pga den långa förvaringen, så det blev ingen annat råd än att försöka lyfta ur motorn, byta kopplingen, urtrampningslagret och samtidigt snygga till motorrum, motor och alla detaljer. Kan tilläggas att det är svårt att få tag på kompletta kopplingssatser till de här motorerna, svårast är att få tag på tryckplatta och urtrampningslager, men en kopplingssats har nu införskaffats.

 

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

December 2002

Motorn har nu lyfts ur. På översta bilden ser man bättre hur själva motorutrymmet ser ut efter lyften. Det ser kanske inget vidare ut, men faktum är att det är rostskyddssprutat överallt, så efter en ordentlig tvätt så visade det sig att det hade klarat sig med bara lite ytrost.  Förutom motorn har även skyddsplåten till tanken och de undre skyddsplåtarna demonterats för att senare få ny lack. Tanken och bakaxelbalken ska också slipas och grundmålas, samt rostskyddas.

 

 

På de två undre bilderna syns motorn demonterad och kopplingssatsen liggandes till höger. Mycket slipning och rengöring krävs om man ska få detta någorlunda snyggt!

 

 

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

December 2002

Här är motorn i stort sett färdigrengjord. Blocket har slipats med roterande stålborste på borrmaskin, därefter med slippapper och "betats av" med rostätare tre gånger. Motorn ska därefter penselmålas. Ventilkåpan ska demonteras och lackeras separat (se bilder längre fram).

Klicka på bilden för en förstoring!

 

December 2002

Den översta bilden visar en del av de demonterade detaljerna. Kylarsarg, motorskyddsplåtar, ljuddämpare (kass), startmotor, fläktvinge etc...

På den mittersta och undre bilden har en del detaljer slipats, rengjorts och väntar på primerlackering...

LÄS OM FORTSÄTTNINGEN (DEL 2) AV RENOVERINGEN PÅ NÄSTA SIDA >>

 

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

Klicka på bilden för en förstoring!

 

 

Till sidans topp