:: Träffbilder 2004 ::


:: Stonehouse Meet i Sävsjö 2004-05-08 ::

Stonehouse Meet anordnades av Stonehouse Cruisers i Sävsjö under Kristi himmelfärdshelgen detta år. Bosse "Bildoktorn" Andersson var också ett dragplåster på träffen. Detta är egentligen mest en träff för jänkebilar, och jag är egentligen inte så jätteintresserad av dessa bilar. Eftersom jag ändå i stort sett hade "vägarna förbi" så bestämde jag mig för att ta en "avstickare" och titta på evenemanget. Några bilder finns här nedanför...

 Bilder från Stonehouse Meet i Sävsjö 2004 © Mathias Asp

 

 


:: Locknevi Classic Motorshow och marknad 2004-06-19 ::

Den 19:e juni 2004 var det återigen dags för Locknevi Classic Motor Show. Vi hade lyckats samla några Renaulter med tillhörande Renaultvänner (romboider), vilket bäddade för en trevlig dag i "gammelbilarnas tecken". Kring 10-tiden anlände Magnus och reskamrat i Magnus fräna Dauphine och jag i min R10:a. Dessutom var Stefan Karlsson (tillika arrangör) på plats med R8 Gordini, Caravelle och R10. Göran Martinsson hade också kommit till Locknevi för att senare under dagen köra rallyklassikern med sin rallyutrustade R8 Gordini 1134 från 1965.

Under förmiddagen bjöds det på utställning, vi tittade på bilar och det blev också tid för lite Renaultsnack mellan varven. Klockan 14 var det tid för det årliga uppvisningsrallyt "Lockneviklassikern" att köra igång. Besökarna drog sig ner mot skogen och den grusväg där rallyt skulle hållas. Jag klädde dock på mig rallyoverall, jag hade nämligen blivit lovad att få åka med som "co-driver" i Görans Gordini :)

Först iväg på rallyt var föråkarbilen, en Saab 96 2-T (kortnos). Ljudet från Saaben var något alldeles speciellt :) Sedan var det då dags för klass 1, där vi i Gordinin, samt en Saab 96 2-T "långnos" var kombattanter. I tur och ordning startade sedan klass 3-bilar i form av Volvo PV och Amazon, samt något så ovanligt i rallysammanhang som en Ford Mustang! I den nya veteranklassen fanns fem bilar; två BMW 2002, Opel Ascona A, VW 1302 S, samt en Ford Escort. Undertecknad passar än en gång på att tacka för en rolig rallyupplevelse i Gordinin.

Efter rallyt var det dags att börja avrunda dagen med prisutdelning. Det fanns publikens val av finaste fordon samt juryns val av finaste fordon, uppdelat i olika klasser. Efter prisutdelningen drog sig utställarna hemåt. För rallydeltagarna och arrangörerna bjöds det på god mat och kaffe på bygdegården efteråt. Mycket välordnat och trevligt!

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till Stefan Karlsson och de andra arrangörerna i Locknevi Bygdegårdsförening för ett mycket väl genomfört och väldigt trevligt evenemang!

 Bilder från Locknevi Classic Motorshow, Locknevi bygdegårdsförening 2004 © Mathias Asp

       

 


:: Nostalgia Festival, Ronneby Brunn 2004-07-03 - 2004-07-04 ::

Nostalgia Festival är ett trevligt evenemang som varje år anordnas av tidningen Nostalgia. Träffen äger rum i Ronneby/Karlskrona och består av två helgdagar (lördag/söndag), samt cruising i Ronneby på fredagskvällen. Jag besökte utställningen under lördagen, samt deltog med R10:an i söndagens rally. Rallyt var förlagt på trevliga vägar mellan Ronneby och Karlskrona. På det hela taget ett mycket trevligt evenemang. Några bilder från utställningen på lördagen, samt startfältet på söndagens rally finns här nedanför.

 Bilder från Nostalgia Festival, Ronneby Brunn 2004 © Mathias Asp

 


:: Smålandsrundan, High Chaparral 2004-08-14 - 2004-08-15 ::

Den andra helgen i augusti anordnade 15/17-klubben traditionsenligt Smålandsrundan, en träff med utflyktsmål, tillsammans med Club Renault Sverige. Det hela gick av stapeln i Värnamotrakten, närmare bestämt vid High Chaparral, nöjesparken grundad av Bengt Erlandsson, mera känd som "Big Bengt".

På lördagen när vi anlände till High Chaparrals camping lyste solen från en närmast klarblå himmel och vi möttes av ett antal fina Renaulter, men det var såklart flest 15/17-bilar. Förresten var det förmodligen bland det största antalet R15/R17 som jag upplevt på samma ställe. Roligt också att flera stycken kommit ända från Holland för att åka Smålandsrundan. Kring 11-hugget på lördagen ställde vi upp alla bilarna på rad för fotografering, hejade och pratade lite, innan det var dags att köa för att bli ivägsläppta på rundan. En bil i taget med några minuters mellanrum. Vi tilldelades kartor med en lite klurig vägbeskrivning, där vi skulle leta efter frågor längs vägen, som sedan skulle besvaras. Lite klurigt i början som sagt och vi körde lite fel, så det blev till att förbättra kartläsningen. Får väl skylla på att det var vår första Smålandsrunda ;-) Drygt halvvägs på rundan fick vi göra ett manöverprov och inmundiga god lunch i form av färdiga lunchpaket. Därefter fortsätta rundan och svara på resterande frågor, samt även ett antal mycket kluriga frågor där det gällde att på bild identifiera konceptbilar och diverse nya och mer eller mindre okända Renaultmodeller.

På lördagskvällen var det sedan dags att gå en runda på High Chaparral och därefter äta en god buffé och snacka Renault. Vissa satt sedan ute och pratade Renault till efter midnatt :-) På söndagen var det prisutdelning och därefter drog sig en del hemåt, medan andra stannade kvar ett tag till och kanske gick ytterligare på någon mer vilda-westernshow på High Chaparral.

Jag vill samtidigt passa på att rikta ett stort tack till 15/17-klubben, med arrangörerna Erik Andersson och Jörgen Lundin i spetsen, för en mycket trevlig Smålandsrunda!

 Bilder från Smålandsrundan, High Chaparral 2004 © Mathias Asp

 

 


:: Östgötadagarna, BP-nostalgimack 2004-09-04 ::

Hemma i Östergötland, i Björkfors, har vi en mycket trevlig BP-nostalgimack. Det är ett museum uppbyggt med alla tidsenliga detaljer och macktillbehör så som mackarna såg ut på 1950- och 60-talet. Att besöka den här macken rekommenderar jag verkligen för den som händelsevis befinner sig i södra Östergötland, eller "ha vägarna förbi". Under sommaren är mack-museét öppet vissa tider, men även enligt överenskommelse för den som tycker det verkar intressant och vill göra ett besök.

Dessutom anordnas minst en sammankomst med gamla bilar i nostalgins tecken vid macken under sommarhalvåret. "Nostalgirocken" med rockande advokaten Anders Berglund går av stapeln under juli månad.

I september 2004 under Östgötadagarna hade även nostalgimacken ett evenemang. Solen strålade från en närmast klarblå himmel när man hade bjudit in Bosse "Bildoktorn" Andersson, känd från TV, radio och biltidningar till macken. Bosse var alltså konferencier och svarade på besökarnas frågor kring bilar och allehanda ting som har med bilar att göra, både nya och gamla bilar. Det kom (och åkte vidare) en hel del gamla fina bilar under dagen som gick. En del av dem vinkades in och fick presentera sig. Även några motorcyklar och ett par fina lastbilar fanns att se. I slutet av dagen fick även jag en kort pratstund med "Bildoktorn". Var tvungen att slå ett extra slag för det faktum att han haft med en hel del gamla roliga reklaminslag med bl.a. Dauphine och R4 i sitt TV-program - kul!

På det hela taget en mycket trevlig dag och trevligt att språka med så många trevliga människor! :)

 Bilder från Östgötadagarna, BP Nostalgimack 2004 © Mathias Asp

Till sidans topp