Den 25:e juli 2003 var det återigen dags för Anders Berglund (rockande advokaten från Motala) att besöka BP-nostalgimacken i Björkfors. Detta år dök det upp en hel del folk till nostalgikvällen, cirka 600 personer enligt tidningarna. Detta är imponerande, inte minst med tanke på "lilla" Björkfors ordinarie befolkning. Det var helt enkelt "knökfullt" kring macken och bland de uppställda bilarna, som man kanske kan ana på bilderna nedan. 

Anders Berglund spelade gamla rocklåtar, och han klämde även i själv med några stycken :) Man kunde även ta sig en titt på den mysiga BP-macken, uppbyggd som ett museum och utrustad med allehanda macktillbehör så som det såg ut förr i tiden. Det serverades dessutom korv med bröd och dricka för den som blev lite hungrig framåt kvällen.

Ett tjugotal veteranfordon hade anlänt och stod uppställda kring nostalgimacken. Där fanns Volvo P1800, Volvo PV, Saab 96 2-takt, Saab 96 Sport, Ford Taunus m.fl. Antalet franska bilar inskränkte sig tyvärr till bara två stycken, en kanonfin Peugeot 404 Coupé och min R10. "Amerikanare" (Cadillac, Ford Customline m.fl) med tillhörande raggare fanns det däremot gott om ;) Några riktigt fina veteranlastbilar hade också tagit sig till Björkfors.

Sammantaget får man säga att det var ett trevligt sommarkvällsevenemang. Hemfärden med 10:an var dock mindre angenäm, i tät dimma, mörker, och på smala asfaltsvägar...

 

Bilder från "Nostalgirock" i Björkfors 2003 © Mathias Asp

 

 

Till sidans topp