Nordisk Renaultträff 2003 | Nordic Renault Meeting 2003


För 14:e gången anordnades den Nordiska Renaultträffen 11-13 juli 2003 av Club Renault Sverige och Club 4CV Suedé. Evenemanget var placerat i Mariefred, i vacker omgivning med närhet till Gripsholms slott och Mälaren.

Redan under fredagen anlände en del Renaulter, särskilt de som kom längre ifrån. Bland annat kom det besökare så långt som från Frankrike och Tyskland, men naturligtvis även från våra Nordiska grannländer, Danmark, Norge och Finland. Jag imponerades speciellt av R10-åkare från Norge och Finland, som inte hade tagit sina bilar på trailers, utan avverkat hela sträckan på riktigt sätt. Imponerande var också den R10 som körts ända från Halmstad, inte närmsta väg det heller, men det är klart R10:an är ju en bra bil ;-)

Lördagen var själva huvuddagen, då många fina Renaulter, både av äldre och nyare årsmodeller fanns på plats i Mariefred. Man kunde se riktigt ovanliga modeller som Juvaquarte och Fregaté, men då det gäller de "äldsta" modellerna får man heller inte förglömma att 4CV-klubben ställde upp med en radda av fina och charmiga 4CV. Renault Dauphine och Dauphine Gordini kunde också ses, varav en specialbyggd Doffe Gordini med R5 Alpinemotor, lackad i R8-Gordiniblått. Vidare fanns fina Caravelle och Floride, flertalet fina R8 Gordini, någon R8S och så förstås inte att förglömma Alpinerna. Både A110:or och 310:or fanns så klart på plats. Personligen tycker jag att speciellt A110-modellen är en mycket häftig modell! Bland 1970-tals Renaulterna fanns förstås R12 (både som TL, TS, ovanlig Gordini och ett specialbygge) att beskåda. Även en R16 kom till Mariefred på söndagen. R4 och R6 var ytterligare modeller. Går man sedan över till 80-talsmodellerna kunde man förstås hitta flera fina R5:or. Modeller från 1990- och framåt var bl.a. R19, Clio, "gamla" och nya Meganén, Laguna, Espace och Safrane. Som riktiga sportmodeller av senare årgångar utmärkte sig häftiga Cliosporter, Renault Spider och så förstås inte att förglömma Clio V6, eller Avantime. Otroligt häftiga bilar!

På lördagskvällen var det så dags för kvällsbuffé och prisutdelning, mycket välordnat och trevligt! Under söndagen kunde man sedan avlägga ett besök på Gripsholms slott, och så förekom det väl en och annan provkörning av bilarna ;-)

Till slut vill jag (och säkert även många andra) också rikta ett stort tack till de aktiva i Club Renault Sverige och 4CV-klubben som var med och arrangerade Nordiska Renaultträffen detta år. Ni gjorde ett mycket fint jobb som resulterade i detta fina evenemang. Ett stort tack går även till Erik Jobs och Reneé Håkansson, vilka har bidragit med det stora flertalet av de bilder från träffen, som finns på denna sida...

 

Bilder från lördagen (© Erik Jobs, Reneé Håkansson. Bilderna publicerade med tillstånd av Erik, Reneé)

 

Bilder från söndagen © Mathias Asp

 

Till sidans topp