Motorns Dag i Målilla 2003


Motorns Dag anordnades den 3:e augusti 2003 av Målilla hembygdsförening. Man använde sig av Målilla hembygdspark där det bland annat finns Speedway- och brandkårsmuseum. Tidigare speedwaystjärnor från Målilla som Rune Sörmander och Hans Engborg var dagen till ära på besök. 

Motorns Dag 2003 blev ett välbesökt evenemang. Möjlighet fanns att besöka eller ställa ut i Målilla både under lördagen och söndagen, men under söndagen (då även jag ställde ut R10:an) var det flest bilar på plats. Närmare bestämt mellan 60 och 70 stycken veteran/hobbybilar hade "hittat" till Målilla. Vi anlände kring halvtiotiden och en del bilar var då redan på plats, och de andra kom vartefter. Efter klockan tio hade alla utställare anlänt och man började släppa in besökarna. 

Det fanns ganska många olika bilmärken och modeller att se. Alltifrån riktigt gamla veteranbilar, ett antal gamla Volvo- och VW-veteraner, Amerikanare (vissa rena raggarbilar), engelska bilar i form av bl.a. MG och Standard 8, tyska bilar i form av Opel GT, Isabella Borgward och Ford, för att bara nämna några. Antalet franska bilar var tyvärr ganska blygsamt, jag var den enda med Renault (desto större andledning att representera märket :-), men det fanns även en Peugeot 404 och en Citroen B11 på plats i alla fall. Intresset för R10:an var också ganska stort, det verkar faktiskt som att de flesta har något slags förhållande till 8:an och 10:an genom att de var så pass vanliga här i Sverige som nya, men försvann ganska snabbt från vägarna...

Det fanns även mycket annat att se på Motorns Dag i Målilla. Bortsett från veteranbilarna kunde man även beskåda fina motorcyklar, speedwaycyklar, mopeder, traktorer, lastbilar, entreprenadmaskiner med mera. Andra uppskattade aktiviteter under både lördagen och söndagen var demonstrationer av gamla råolje- och tändkulemotorer, sågning, tröskning, hyvling av takspån, samt stenkrossning.

Man hade under söndagen också bjudit in Bosse "Bildoktorn" Andersson som konferencier och jurymedlem, och Bosse förrättade även prisutdelningen under slutet av dagen.

På det hela taget var det ett trevligt evenemang som jag förmodligen kommer att besöka nästa år igen.

Ytterligare bilder från Motorns Dag 2003 finns att se på Målilla/Gårdveda hembygdsförenings hemsida: www.malilla.com 

 

Bilder från Motorns Dag 2003 © Mathias Asp

 

 

Till sidans topp